Paul van der Mee op weg naar #MR18!

Paul van der Mee op weg naar #MR18!

 

 

Na 6 jaar hardlopen werd het wel eens tijd voor het ‘echte’ werk en dus gaat het in 2018 gebeuren….. Ik ga aan de start staan van de Marathon van Rotterdam en hopelijk ook finishen.

Iets meer dan 6 jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik ooit zoiets zou gaan doen. Na jaren van weinig sporten werd het eens tijd om ‘iets’ sportiefs te gaan doen en hardlopen leek me toen het meest eenvoudige. Even een paar goede schoenen kopen, Evy op de iPod (wie is er niet met Evy begonnen..) en naar buiten. Alhoewel dat redelijk goed ging was het wel een beetje saai en niet zo motiverend in m’n eentje. Rond die tijd raakte ik bekend met de iRun Looptrainingen van Run2Day en daar ben en ik in Januari 2011 echt begonnen met lopen. En wat was dat leuk, gezellig met een groep enthousiaste mensen, mooie omgeving en goede begeleiding trainen naar 5KM, later naar 10KM. Dit heeft de loop-passie in mij naar boven gebracht!!
Sinds die tijd een hoop leuke loopjes gedaan zoals de Zevenheuvelenloop, Bruggenloop, Tilburg Ten Miles, Dauwrennen, Estafette Marathon van Zeeuws-Vlaanderen, Drunense Duinenloop en ik vergeet er vast nog heel veel meer.
Door een hardnekkige liesblessure ben ik in 2013 noodgedwongen bijna anderhalf moeten stoppen met hardlopen, maar dat is gelukkig zo goed als over, dus nu ga ik er vol tegenaan om mijn nieuwe doel te halen!

Paul_01

Nadat ik deze zomer mee heb gedaan aan de iRun Singelloop trainingen als voorbereiding op de halve marathon begon het in mij wat te kriebelen om misschien iets verder te gaan. Alhoewel ik tijdens het lopen van de halve marathon aan het einde bedacht… ‘Bij de hele marathon ben ik nu pas op de helft…. Doen mensen dit voor de lol.’ bleef het toch knagen.
In 2018 word ik 40, dus de marathon is een mooie gelegenheid om mijn opkomende midlife-crisis 😉 te lijf te gaan en dus was 10 november 2017 daar het moment, ik heb me ingeschreven voor de marathon.
De komende 3 ½ maand ga ik onder begeleiding van 42195 Breda, toewerken naar dat doel. Half december zijn wij begonnen met een grote en gezellige groep van 45 personen, waarvan de meeste voor de Marathon van Rotterdam trainen, aan ons trainingsschema. De afgelopen maand waren nog trainingen van afstanden die ik al eens had gelopen (tot 21km), vanaf januari ga ik mijn ‘langste afstand’-records op mijn Garmin continu verbeteren. Het gaat een intensief, vermoeiend en hopelijk ook leuk traject worden met als kers op de taart een medaille van de Marathon van Rotterdam op Zondag 8 April.

Nog minder dan 100 dagen te gaan….