Paul van der Mee op weg naar #MR18 deel 3

Paul van der Mee op weg naar #MR18 deel 3

Nog minder dan 7 weken te gaan

Na ruim 50 dagen al bezig geweest te zijn, zijn we nu pas/al halverwege de het trainingsprogramma, en net zoals bij de marathon begint het halverwege pas echt serieus en pittig te worden… De eerste 21km zijn nog makkelijk..

In de eerste 50 dagen hebben we een goede basis gelegd om steeds langere afstanden te lopen. De lange duurlopen zijn van 17 km (kennismakingsloop) naar 20km, 24km, 25km en uiteindelijk naar 26km gegaan. Voor mij zaten hier al een aantal persoonlijke records bij qua afstand. Naast de lange duurlopen in het weekend, zijn er natuurlijk ook nog de 2 a 3 kortere trainingen door de week, deze zijn vaak een kilometer of 10 a 13. Opgeteld gaat het met mijn gemiddelde aantal kilometers per week nu erg hard 🙂

Na een (relatieve) rustperiode van een week of 2 waarin we wat ‘kortere’ duurloopjes deden van 15km begint vanaf komende week het echte werk weer met een duurloop van 30km. De afgelopen 50 dagen zijn we daar zowel fysiek als mentaal op voorbereid door Joan en het 42195 Breda team met goede en informatieve clinics over blessurepreventie, core-stability, krachttraining en (heel belangrijk) voeding. De komende weken moet dit allemaal samenvallen; Kracht & core-stability is wat opgebouwd zodat we meer kracht hebben en beter lopen. We weten wat wel en niet moeten doen qua blessures en voorbereiding. Ook weten we waar we op moeten letten qua eten, zowel het ‘gewone’ eten als ontbijt, lunch en avondeten, maar ook alles over de beroemde/beruchte gelletjes en ander eten en drinken vooPaulvdMee_MR18

Met al deze wijsheid samen zijn we nu optimaal voorbereid om aan het pittigste stuk van de trainingen te beginnen met komende zondag een 30KM duurloop, dan een week later 33km en weer een week later 36km……Afstanden waarvan ik 50 dagen geleden niet zou durven dromen om ooit te gaan lopen.

Helaas is er voor mij een kleine tegenslag geweest met een blessure aan mijn voet. Deze is vaak na de trainingen en de dag na de loop wat pijnlijk. Na contact met de fysio lijkt dit nu gelukkig redelijk onder controle en hopelijk kan ik dat zo houden tot en met de Marathon.
Nog minder dan 7 weken en dan staan we met z’n allen in Rotterdam!

 

We are halfway there…..but the best is yet to come!!!!

#42195Breda #MR18 #NewBalance