Marato Barcelona 2017, wat een weekend!

Marato Barcelona 2017, wat een weekend!

We hebben er lang naar uitgekeken en afgelopen vrijdag gingen we dan echt op pad! De weersvoorspellingen waren perfect, de stemming was super en met zo’n mooi gezelschap moest het wel een topweekend worden!

Het is altijd weer een feest om naar deze prachtige Catalaanse stad te mogen gaan! De aankomst op Placa Espanya waar alles in marathon sfeer gebracht wordt is elke keer weer heerlijk.Binnen no time zijn de startnummers binnen en kan er volop van de stad genoten worden!

Op vrijdagavond is er altijd nog ruimte voor een gezellig avondje lekker eten en samen genieten. Met een flink gezelschap wordt in Barceloneta heerlijk gegeten en er komt zelfs nog een zanger/gitarist langs om de gezelligheid er nog meer in te brengen. Het was een fijne avond!

2017-03-12 13.26.12

Vanaf zaterdag gaat de focus steeds meer op de marathon en in de ochtend wordt er alvast een rondje gelopen om nog meer in de marathon “mood” te komen. Het leeft enorm in Barcelona en dat merk je aan alles! We hebben er heel veel zin in!Aan het begin van de avond zitten we in ons favoriete Pasta Restaurant “il Golfo di Napoli” waar we zoals elk jaar weer goed in de watten gelegd worden door Enzo en zijn crew! Nog een laatste keer nemen we de route door….kortom, we staan allemaal op scherp om zondag te gaan knallen!

06.00 uur! De wekker loopt af en het is echt “dia del marato”… eindelijk!!

Iedereen bereidt zich op zijn/haar manier voor maar om 08.00 uur staan we allemaal in de lobby om vandaag het beste in ons naar boven te brengen. We zijn er allemaal van overtuigd dat het vandaag gewoon gaat lukken! Het zal niet gemakkelijk worden, maar het gaat lukken! Iedereen met zijn/haar eigen doel natuurlijk, maar dat is juist wat de marathon zo mooi maakt! Na 2 uur en 54 Minten komt onze troef Gerard als eerste over de streep! Wow, wat een tijd!Vervolgens vliegen de PR’s om de oren! Susanne gaat na 30km vliegen en loopt een onverwacht PR! Sam snoept een geweldige hap van zijn PR af, en er zit nog veel meer in het vat! Maar dat komt nog wel. Jan geniet optimaal ondanks dat hij helemaal stuk gaat op het einde, dat mag de pret niet drukken. Henk krijgt na 11km last van zijn kuit maar loopt ‘m op karakter uit en vergeet zeker niet te genieten.2017-03-12 14.34.11

Ook een PR voor Leandra en dat tussen het foto’s nemen, filmen tijdens de marathon door. Oh ja, ze zal onderweg ook vast met iedereen gekletst hebben! De supporters langs de kant zijn geweldig! Ze verplaatsen zich steeds en zo krijgen we steeds een boost als we het nodig hebben, hoe fijn is dat! Merel heeft vooraf haar twijfels over haar hamstring, maar die blijkt het prima te doen en BAM! Ook een PR! Oscar loopt voor de 2e keer in Barca en geniet er weer met volle teugen van, net zoals in 2015. Deze keer spot hij de Sagrada Familia WEL! 🙂

 

Frank ging vorig jaar helemaal stuk in Rotterdam en revancheert zich in Barcelona op een geweldige manier! Christel en Masja hebben optimaal genoten en een hele knappe marathon gelopen.

Onze debutante Veronique doet het ook geweldig en telkens als er weer 1 van onze lopers bij het hotel aankomt gaat er een groot gejuich op en worden ze prachtig binnengehaald.

Onze pacers Paul en Anja lopen allebei een steady marathon en maken er een feestje van! James is onze laatste troef, hij heeft zich voorgenomen dat hij die marathon uit gaat lopen en dat zullen ze weten ook! Met een gigantische smile en Jose in zijn armen komt hij het hotel binnen, wat een kanjers!

2017-03-12 16.06.34Het is gewoon ontzettend gaaf om te zien hoe de groep met elkaar meeleeft en hoe ze elkaar motiveren! Dat is precies wat 42195 Breda zo leuk maakt! Aan het einde van de middag heffen we met elkaar het glas en kijken we terug op een prachtige marathondag!

Op maandag loopt iedereen nog na te genieten en worden er al plannen gemaakt voor volgende uitdagingen op loopgebied! Eerst dit moment nog even maximaal beleven en ervan genieten, de rest komt later wel!

 

Het was een eer om deze topgroep te mogen begeleiden tijdens dit superweekend! Allemaal bedankt voor jullie inzet, enthousiasme en niet te vergeten jullie gezelligheid!

Ilse & Joan

42195 Breda

#VAMOS!